Arnhem gaat nu echt Wireless Arnhem worden

Arnhem gaat nu echt Wireless Arnhem worden

08-01-2013

Arnhem wordt nu echt draadloos! Voor de zomervakantie heeft !Wireless Arnhem samen met Stichting Binnenstad Arnhem een plan ingediend bij het ondernemersfonds voor de aanleg van een 20 tal hotspots in de Arnhemse binnenstad. Dit plan is goedgekeurd. Naast de huidige hotspots (Palatijn, Ingang Sonsbeek, Watermolen, Wifi-tuin station) komen er dus een heleboel bij in de binnenstad. Ook wordt nog gesproken over de Ronde Weide, de Steile Tuin, VVV, Schuytgraaf (de eerste plek in Zuid!) en nog zo wat plekken. Kortom, Wireless Arnhem begint een behoorlijk bereik te krijgen.

Daarmee wordt het netwerk ook aantrekkelijker voor studenten. De eerste groep studenten van de HAN is bezig met de afronding van de opdracht om het onderhoud van het netwerk eenvoudiger te maken. Samen met de Universiteit van Amsterdam wordt de komende tijd gewerkt aan software om looppatronen door de stad inzichtelijk te maken. Deze informatie kan gebruikt worden informatievoorziening daarop af te stemmen maar ook om routes aan te geven bij grote drukte in de stad. Hierbij wordt de data anoniem opgeslagen om zo de privacy van de bezoeker van de binnenstad niet aan te tasten.

Ook wordt er op het moment een plan uitgewerkt met het Museum van Moderne Kunst in Arnhem voor een wifi netwerk in het museum. Naast het aanbieden van wifi kunnen op basis van dat netwerk vervolgens kunstenaars uitgenodigd worden om digitale kunst te creeren en te exposeren. Bijvoorbeeld een kunstwerk dat alleen op die plek via een mobiele telefoon is te bekijken. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Voor dit alles kan Wireless Arnhem nog wel wat hulp gebruiken. Op het moment zijn we vooral op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij installatie en configuratie van de hotspots in de binnenstad. Daarnaast zijn we druk op zoek naar studenten die in het kader van hun studie toepassingen willen ontwikkelen voor het netwerk.

Voor meer info of het aanbieden van hulp: mail naar martijn@upstream.nl.