Wireless Arnhem gaat flink uitbreiden

Wireless Arnhem gaat flink uitbreiden

04-06-2012

Wireless Arnhem heeft al een tijdje een aantal hotspots actief in het Sonsbeek park. De Palatijn en het bezoekerscentrum waren de eerste die met Wireless Arnhem in zee zijn gegaan. Onlangs is daar de ingang van Sonsbeek (Wijtvliet) bijgekomen. Met Jeroen Glissenaar (de parkbeheerder) zijn afspraken gemaakt om ook het grasveld voor de witte villa, de steile tuin en de ronde wijde van Wifi te voorzien zodat van de zomer er op veel populaire plekken in het park van gratis Internet gebruik gemaakt kan worden.

Kortom, het begint aardig uit te breiden maar de grote klapper gaat nu komen:

Samen met Stichting Binnenstad Arnhem (SBA) is er een plan ingediend bij het ondernemersfonds om 20 hotspots aan te leggen: in de binnenstad, Steenstraat en de Rijnkade. Als de aanvraag goedgekeurd wordt dan moeten we de komende maanden hard aan de gang om dit aan te gaan leggen.

Dat aanleggen kost uiteraard werk. Wireless Arnhem is dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met ons de komende tijd het netwerk willen uitbreiden. Als je geïnteresseerd bent in techniek liggen er mooie uitdagingen om met andere vrijwilligers het netwerk en straks innovatieve toepassingen daarop verder uit te bouwen. En niet te vergeten Arnhem verder op de kaart te zetten als vooruitstrevende stad!

Ben je geïnteresseerd, dan kun je contact opnemen met Martijn Kriens.

Foto: Oskay