Wireless Arnhem

Als het aan !WirelessArnhem ligt kunnen Arnhemmers straks gratis draadloos internetten. Het realiseren van deze mogelijkheid hoeft volgens ons niet duur te zijn. “Voor een paar duizend euro”, aldus voorzitter Kelderman, kan het Sonsbeekpark en de binnenstad worden voorzien van draadloos internet (WiFi).

Udo Kelderman en Martijn Kriens van iCrowds richten een stichting op die een draadloos netwerk kan inrichten en beheren. Het is dan wél nodig dat betrokken Arnhemmers, bedrijven en instellingen zich melden om het idee verder uit te werken. Kelderman: “Het hoeft allemaal niet zo veel te kosten doordat gebruik wordt gemaakt van gedeelde internetverbindingen.” Verder is het de bedoeling dat gratis software en betaalbare “zelf”-geproduceerde hardware wordt ingezet. Vrijwilligers en/of de deelnemers aan leerwerktrajecten moeten de uiteindelijke kosten laag houden.

Sponsors

Het internet (WiFi) wordt draadloos verspreid door op strategische locaties, kleine antennes te plaatsen. Gemeente Arnhem en bedrijven moeten dus bereid zijn deze locaties kosteloos beschikbaar te stellen. Zij dienen sponsor te willen worden van één of meerdere antennes. De coöperatieve non-profit benadering zorgt ervoor dat de kosten laag blijven. Stichting “Wireless Leiden” realiseerde een soortgelijk systeem. Dat functioneert al enkele jaren goed in Leiden.

Bestuur

Contactgegevens

WirelessArnhem
info@wirelessarnhem.nl